27 December 2007 - Bästa dagen i mitt liv!

Mitt livs bästa dag i ord.
(Kännsliga bilder kan förekomma)


Torsdagen den 27:e kl 07:15 så blev jag inskriven på Familje-BB. Blev visad till mitt rum. Kl 08:55 så fick jag dropp, för att få lite näring då jag hade fastad sen kl 00:00 den natten.

 
(klick på bilderna för att se i större format)


Jag gick och vilade en stund och runt kl 11 så kom det en barnmorska in till rummet och sa att jag nu skulle byta om och sen åka ner för att de va dax för snittet. När vi kom utan för operations salen så fick vi vänta ett tag för att de inte vara klara där inne just då. När vi sen fick komma in så satte de dropp, avlyssnade min puls och hjärtslag. De bad mig sätta mig upp på o.p sängen, fötterna på en pall och luta mig frammåt. De va dags för spinal bedövning. Det va mest den bedövningen jag va rädd för, men jag kännde inget alls. Efteråt fick jag lägga mig ner igen och de satte i urinkateten. Sen kollade på magen och skulle kolla vart de skulle lägga snittet, för att rädda min tatuering som bäst.

(klick på bilderna för att se i större format..Bra jobb gjorde dom iaf =D )

Efter ett tag så tog en läkare ett papper som va blött och drog de först på kinden och frågade om jag kände de, de gjorde jag. Sen på magen och då kännde jag inget. Då va de dax för snittet. Deras lampa de hade i taket speglades och jag såg hela operationen. De lade snittet, drog i magmuslekerna, tröck på magen och sen hör man ett starkt "plopp" ljud och 12:03 hörde man ett bebis skrik.
En läkare kom med bebisen vid vänster om mig och visade bebisen mig, de drog ner filten och sade att de va en tjej. Efter det så gick en barnmorska + bebisens pappa in till ett rum och de andra började att suga ut fostervattnet och fortsätta operationen på mig. Sen fick jag lill tjejen på bröstet, tårarna bara spruta. Lycka!
Sen försvann bebisens pappa och lill tjejen och de gjorde de sista i operationen. Efter operationen så körde de mig till uppvaknings salarna, de kollade mina värden osv. Låg där i salen, utan bebis i 3 timmar. Jag grät i stortsätt hela tiden jag ville bara till min tjej - Nellie.

(klick på bilderna för att se i större format)

Under operationen förlorade jag 1½ liter blod, och mina värden som igentligen ska ligga på ca 127 låg nere på 73. Så dagen efter fick jag 2 påsar blod och blev genast bättre och kunde äntligen gå och göra vad jag ville.

(klick på bilderna för att se i större format)


Nellie Ulrika Dahlquist
Föddes den 27 december 2007
Klockan: 12:03
Vikt: 3390g
Längd: 49cm

Förvånad.

Jag som trodde jag skulle ha de jätte svårt att sova. Jag gick och la mig runt halv 2 och skulle "försöka" att sova som jag trodde. haha Jag somnade direkt :P

Om 1 timma så åker jag till Uppsala. :D
Och idag blir jag MAMMA!!!!image10

Så jag skriver mer sen när jag väl kommer hem och har tiden :D

Segt.

Hela dagen har gått sååå segt. Önskar att tiden gick fortare.
Om ca 1 timme så blir det att fasta för mig. Hur ska detta gå? Jag som röker (fyfy) och får inte ens göra de, mina nerver kommer inte vara lugna för 5öre.
Hmm, jag kanske ska packa bb-väskan :P hehe. De känns för overkligt för att vara sant!!!

07:15 imorgon bitti ska jag vara på akademiska sjukhuset. Och NÄR jag föder vet jag inte exakt. För Om de kommer in någon som måste göra akut snitt osv så kommer de få gå före mig. Men vi hoppas på att de inte är någon som måste ;)

Nu blir det varm oboy med grädde, cigg, byta lakan osv i min säng, packa bb-väskan, duscha och sen typ FÖRSÖKA att sova.

1 dag kvar!! :D

Jag sitter här vid datorn och snackar med folk på msn. Snackar som om "imorgon" är om flera månader. Hur kan man vara nervös osv över något man aldrig har gått igenom innan?! Jag vet ju inte hur jag ska reagera. Låter kanske sjukt, men de känns så.

Jag ska snart börja att plocka här hemma, fixa med lite babysaker, packa bb-väskan och jag måste gå till syrran och låna bilbarnstolen.

Jag ska även passa på att laga "värsta-värsta" middagen för mig idag :) Efter kl 00:00 så får jag inte äta något, inte dricka något och inte röka något. Och sen säger de att man inte ska stressa eller vara nervös?! GOOD LUCK! Tror inte jag kommer få någon sömn alls inatt. Men förhoppningsvis så lägger dem snittet tidigt imorgon.

image10Jag längtar efter dig bebis. Inte långt kvar nu =Dimage10

Dålig dag.. tills..

Usch denna dagen började inge bra alls. Känner mig bara allmänt ensam, ingen som bry sig osv osv... =/  Och så självklart så "händer" de saker som gör en mer negativ och man önskar man bara kunde kasta mobilen i väggen... Usch!!!!!
Jag loggade in på Helgon och såg att en snubbe hade skrivit mail, han gjorde mig glad iaf. =) Så lite, kan göra så mkt.

När jag vaknade idag och bara "2 dagar kvar?!" helt sjukt va tiden går fort. I övermorgon så får jag min bebis på bröstet.. HELT GALET! haha kan inte inse de.
Så imorgon ska jag plocka lite här hemma så de ser hem trevligt ut då jag kommer hem igen och sen packa bb-väskan och lite sånt.


Uppesittar kväll :)

Man måste ju följa traditionen med att spela Bingolotto denna dag, även om jag sitter själv i lägenheten :) Jag hade helt glömmt bort att de va "uppesittar kväll" idag, tack Sanna för påminnelsen :)
Maten för idag: Pasta och kasler med ädelost sås.
Efteråt: Godis, varmoboy med grädde och självklart Bingolotto.
Så jag ska ha de mysigt för mig själv denna kväll.

Jag fick låna en halvlång röd tröja som jag ska ha imorgon, tack och lov! Hade faktist INGETING att ha på mig, gått i affärer men hittar inget som passar min feta kropp :D. Så imorgon ska jag ha svartkjol och den röda tröja. Fint Fint!!


2 och 5.

image13Om 2 dagar är det julafton. Ju närmare julen kommer så känns de som att jul-kännslan försvinner =/ Jag kommer ihåg första gången de snöade, när jag va hos bebisens pappa. De bara pirrade av glädje i kroppen, så som de gör på barn när de ser alla julklappar och när tomten kommer på julafton. Men nu då? Vart/när/hur försvann den jul-kännslan?
Allt känns bara så stressat, och jag längtar faktist inte så jätte mycket till julafton längre.

image10Om 5 dagar så är jag Mamma. 19-åring ensamstående mamma. Hur gick detta till?! -Eller ja, kanske va en dum fråga =P. Men ändå, skrämmande tanke. Jag kan inte ens själv tänka mig med barn. Visst att ta hand om andras som man kan lämna bort när man är trött eller liknade. Men nu, en helt egen som Jag måste ta hand om 24/, helt sjukt! Men de är ju bara att göra de bästa utav situationen. Över 1 dag så lever man för någon annan, ändrar tidsrytmen efter någon annan och bara över 1 dag älska någon så högt på denna jord att det är obeskrivligt.



Idag har jag strosat runt på stan här. Vi åkte först upp till ÖB och Nallens och sen ner på stan. Inne på Nallens så köpte jag en babysitter, de känns om att de är ett måste nu när jag kommer göra kejsarsnitt och inte kommer att orka att böja mig ner hela tiden. Den är JÄTTE fin!! Svart och vitt tyg, i det vita tyget så är de små nallar :D..
Finns inte så mycket mer att skriva, de händer inte så värst mkt om dagarna och inte i mitt huvud :P

KK

Min kropp har verkligen gått i kk. Hela dagen igår sprang man runt i Västerås, och jag kan lova de är INTE en skön smärta jag fick utav dagen igår =(.. Jag som inte alls tycker om att shoppa köpte endast: Stödstrumpor (måste ha de på mig när de ska göra snittet), Batterier (till speldosan jag fick utav en kompis) och en amnings topp... haha mycket va?! :D
Sen åkte jag, syrran och bebisens pappa till Maxi för jag va tvungen att stor handla mat.

Ska fixa iordning mig för idag.. ska jag springa på stan här i Enköping..
R.I.P Kroppen!!

6 dagar kvar


(Måste ha flash för att se)


6 dagar kvar, tänk BARA 6 dagar kvar. De är helt sjukt. Jag själv kan inte förstå de. När man tänker på saker som måste göras så tänker man bara "de kan jag ta imorgon", tror jag måste skärpa mig angående de:)

Idag (fredag) - Västerås.
Lördag - Stor handla mat och tvätta.
Söndag - STOR städa.
Måndag - JULAFTON!!!!
Tisdag, Onsdag - Packa BB-väskan och fixa de sista här hemma även med de nya sakerna man får i julklapp.

Lite mycket att göra. Visst de kanske inte är "WOW" mycket. Men sen får man tänka på hur jobbigt de minsta lilla rörelser är just nu. Usch usch...
Juste! Igår fick jag mitt paket från Jotex, sakerna jag inte fick i första leveransen. Nu är de mycket finare i sovrummet. Mysigt med mattor, mer gardiner, pläd osv.. :)

Juste!!!

Hade glömt bort att de va idag jag va på sjukan:) Kanske ska skriva va de sa?!
De pratade ju på en massa, men typ allt va de sa visste jag reda. hehe Jag är påläst ;) Jag frågade vart de snittar pga min tatuering jag har vid bikinilinjen. Hon kollade vart någon stans den satt och sa att de förmodligen kommer att lägga snittet mellan stjärnorna och "lucky you" tatueringen. WOHOO!!


Om de inte är någon som måste bli akut den dagen jag ska snittas så kommer jag få en liten på fömiddag. Annars blir de på eftermiddag. Vi får hoppas på förmiddag :D
Jag kom hem runt 3 från sjukhuset och va så trött och skulle vila en stund. Vaknade utav att min mamma ringer och skulle prata. Blev smått irreterad för att de känndes som att jag bara hade sovit i 15min, men när jag tittade på klockan så va den 18:30. Hehe ojdå!
Tog lite och käkade och sen gick jag till M och va där ett tag.

TV-tittande

image11
Idag är nog de bästa tv programet på 5an, EVER!! Magnus Betnér - Inget är heligt, ingen är bättre än Magnus. Brukar inte gilla stand up komiker men han är nog den bästa jag någonsin hört. Aldrig garvat så mycket som första gången jag såg han på tv, som va flera månader sen :D

Sjukhuset igen

image3

Japp, imorgon blir de sjukhuset igen. Men denna gång ska jag iaf vara där 13:00 och inte 08:30 som förra gången, tack och lov! Denna gång ska jag få prata med narkosläkaren, h*n som kommer göra snittet osv.. Så rent ut sagt, imorgon kommer jag få reda på allt som kommer att ske. Innan, under och efter kejsarsnittet. Så efter imorgon så kommer jag bli mer "nervös" (hittar inte de rätta ordet) inför snittet, för jag vet liksom ALLT som kommer att ske den 27 December 2007. Kommer att skriva mer om vad som sades imorgon, då jag själv vet! :)

Barnbloggar

Jag läste hos Babbi angående att hon har tröttnar på barnbloggar (Klicka och läs själva)..

I alla dom bloggar jag själv bevakar så kan jag helt klart säga att de inte alltid är 100% intressant att läsa.
Men så många intresse de finns IRL finns de självklart i bloggens värld också. Alla har olika intresse, olika liv = Olika bloggar.
T.ex angående de med barnbloggar. Visst de finns "ett" par sånna. Men skulle de inte vara KONSTIGARE om de inte fanns någon? För i sin blogg så skriver man ju om sin vardag, sitt liv, sina tankar. Och sitt/sina barn är ju Deras liv. Varje dag så vaknar och somnar (oftast) man med sitt/sina barn i närheten. Eller har jag fel?
Om 8 dagar kommer min bebis. Jag kan nästan svära på att jag kommer skriva om min bebis i varje blogg inlägg. Jag är mamma ledig i 1år så jag kommer vara med bebisen Istortsätt VARJE dag. De jag gör, gör jag med bebisen. De är ju mitt första barn, vem skulle inte vilja skriva hur GLAD man är när ungen tex börjar att rulla, prata, åla, krypa, gå osv.. De är en STOR del utav sitt liv.

De är iaf va jag tycker. Men ja som jag skrev här uppe  "Alla har olika intresse, olika liv = Olika bloggar.".. Alla har även olika åsikter om allt!

9 stressade, fullspäckade dagar..

Siffran har blivit ensiffrig, bara 9 dagar kvar. Tiden rinner iväg. Jag har en massa och göra innan den 27, känns som man inte har någon tid osv.. Men ändå så har man de. =/ Konstigt de där.

Sakar som måste göras/händer under de kommande 9 dagarna:

  • Stor städa
  • Tvätta
  • Packa bb-väskan
  • Fixa lite här hemma
  • Åka till sjukhuset den 20:onde
  • Åka till Västerås (?)
  • Stor handla mat
  • Julafton <3

10 dagar kvar

image7
Bara över 1 dag så förändrats hela mitt liv för all framtid.
Bara över 1 dag så har jag inte bara mig själv att ta hand om.

Varje dag som går så känner jag en sån nervösitet och längtan efter dig. Att en sån liten kan förändras ens liv. Under alla dessa dagar, veckor, månader som har gått, alla tankar som har snurrats i huvudet och all oro man har. Men även så har man skyddat magen från allt ont, allt bara för dig, dig som man inte ens känner.

10 dagar kvar av längtan, oro, undran och önskan..
Önskan om, att du mår bra och att inget är fel.
Undran om, hur du ser ut och vem du är som person.

image10Jag längtar SÅ efter dig!!!image10

Skriva blogg.

Jag har märkt att jag är jävligt sugig på att skriva i bloggen. Men de händer inte alls mycket om dagarna. Jag har mest varit hos syrran och myst med lilla Neo.
Är ju jätte förskyld så jag försöker att vara inne så mycket som möjligt.
Neo är även jätte jätte sjuk. Innan jag gick hem nyss så hade han spytt ner hela sängen och sig själv, och bara darrade för att han frös så.. Stackars liten.

Helt död

Inte min dag idag, kan jag lova.
Igår kväll så kom de bara som en "poff" och sjuk blev jag. Dagen idag har jag mest sovit, känns som att jag inte ens orkar att hålla huvudet uppe. Blir inte lätt sjuk, men när jag väl blir de så är de riktigt riktigt jobbigt =( Sist jag va sjuk så va de typ för 1år sen.
Jag hoppas inte att detta virus håller i sig så länge. Inte så roligt att vara sjuk på julafton och INTE heller då jag ska få en bebis. Men de är ändå ca 2 veckor dit, så de ska nog inte vara någon fara.

Va jobbig natten mellan den 26:e och 27:e kommer att vara!! För de första, OFTA jag kommer kunna sova över huvudtaget. Och för de andra, jag får inte käka, dricka eller röka något efter 00:00 på natten. Snacka om att jag kommer springa på väggarna.

Juste, angående varför de flyttade datum för snittet till den 27:e har jag INGEN aning om. De va liksom inte "varför" jag hade i huvudet när de ringde och sa att de blir den 27:e istället.
Ne, nu ska jag ta tummen ur röven och klä på mig och sen gå ner till Ica. Jag vill ha något gott! :D Glass? Chocklad? Kanske båda? :D

Ändring om tid för kejsarsnitt...

Idag när vi va nere på stan så ringde mobilen. De va Akademiska sjukhuset. De förklarade inte varför, men de va inte direkt de jag brydde mig om just då.
De dom sa va att de skulle bli lite ändringar angående snittet. Om 1 vecka, alltså den 20:onde så ska jag dit för att prata med narkosläkaren och med läkaren som utför operationen på mig.
OCH...
Den 27:de kommer jag bli snittad!!!!!
:O Chockad eller vad?! Om 2 veckor så kommer jag ha en bebis i famnen..
Nervösiteten kom direkt.
Men FY FAN va jag längtar!!!

Pepparkaks bakande med Neo och Jenny

image6

Varför?

image5

Varför ska ALLA tro att det är så synd om mig, tro att jag är jätte jätte nervös? Säga "gud va läskigt" osv osv.. Angående att det blir kejsarsnitt. VARFÖR?!
Orka höra de hela tiden.
Innan jag blev gravid så hade jag sagt typ hela tiden "Om jag blir gravid då hoppas jag att jag får göra kejsarsnitt, mest för att känna hur de känns".. Så jag har på något sätt alltid haft de i tankarna.
Nu när jag blev gravid, och bebisen har legat i säte hela grav-tiden. Så bestämmde jag och va helt inställd på att de skulle bli kejsarsnitt. Självklart! Önskade man att bebisen låg med huvudet nere, men så är inte fallet nu.

Varför ska de vara synd om mig?
Varför ska jag bli mer nervös nu pga att de blir kejsarsnitt?

Isf, är de väl mer synd om dem som föder vaginalt. Jag är bedövad, känner ingeting och får allt "serverat". De är ju isf sen Efteråt kejsarsnittet jag kommer få pissigt ont osv osv... Men jag vet ju inte heller "bättre", jag har ju aldrig fött vaginalt. Och smärta kommer man få utav vilket sätt man än gör de på. Fast på olika grader och på olika sätt.

Julen 2007

Det är 13 (12 om man räknar med hur mycket klockan är) dagar kvar till Julafton. De känns verkligen overkligt. De känns som att hela detta år har bara flygit förbi men ändå sakta när man tänker på allt som har hänt under detta år. Lite skrämmande tanke, faktist.

Har ni gjort de ni hade velat i år?
Faktist inte här :) Min "plan" va att tatuera och pierca mig så mkt som möjligt detta år. Han bara med 2st tatueringar innan grav-testet visades posetivt.

image4
Jag längtar iaf till julafton!
Jag längtar efter JULSKINKA!!!
Jag längtar till jul för att de då bara 9 dagar tills bebisen kommer.
(Om något annat inte händer innan) 

Jag vet inte om jag orkar något mer.

Hur mycket elaka saker är en människa värd att ta från en vän?! Jag som VET innerst inne att de är ingen riktigt vän, men ändå så liksom kan jag inte sluta vara vän med den personen.

Jag har ingen ork att lägga ner tid på människor längre. Känns ändå som om allt är bra för stunden så kommer de att komma skit snart igen.
Jag har ingen ork längre att skriva sms, på msn eller liknade. =/ Lite trist faktist att de ska kännas så...
Vill kunna vara JAG, utan att få höra elaka eller klagomål hela tiden. Vill kunna veta vart en vän står till 100%. Men de kan jag ärligt säga att jag inte vet om någon jag umgås med. Även om de säger -"Jag kommer alltid finnas", men de har man hört för många gånger så jag tar inte den meningen på allvar längre.
De finns 1 människa jag iaf önskar bodde här. Som jag vet är äkta, som jag verkligen kan prata ALLT om, som jag vet alltid finns där även vilket humör eller liknade man är på. Sanna, flytta närmare! Och syrran och Neo kommer jag alltid ha vid min sida. Även om vi bråkar och sårar varandra till max (Vi är ju syskon, vi vet våra svaga punkter). Men ändå dagen efter så är allt glömt.

Är glad iaf för att snart har jag fullt upp även om jag inte planerar något. Bebisen som kommer ta all min tid och kraft... Längtan är så otroligt stor! :D


Hemma igen...

Nu är man hemma igen fråm sjukhuset. Gud va jag hatar sjukhus och deras vänte tider. De va ca 3 personer som jobbade och en Massa gravida som ville ha hjälp. Så tänk er själva...

Först gjorde de ultraljud för att fastställa att bebisen ligger i säte. Och de gjorde den såklart.
Efter de så skulle vi in och lyssna på hjärtat när hon gjorde iordning allt så kom de en annan och sa "
-Är detta Ulrika Dahlquist? Tyvärr så har förlossningen ingen ledig personal, så du får komma tillbaka imorgon"
KUL!.. Men jag sa då
-"Vad ska de göra där? Vändning? För de vill inte jag göra"
 Så pratade de lite och bad mig vänta yttligare för att prata med doktorn på den avdelningen jag va på.

När doktorn kom så pratades om varför jag inte vill göra vändning och vad jag ville göra osv.. Han va riktigt bra!! Han sa va han tyckte men även lyssnade på vad jag hade och säga. Sånna läkare ska de finnas fler av.
Han kännde "lite" på magen och kollade hur lätt de va att lyfta upp bebisen ur bäckenet. Han insåg också att OM jag skulle göra vändning så skulle de bli svårt och nästan omöjligt att vända på bebisen.

Så..........
Den 27e December ska jag dit för att prata med narkosläkaren osv.
Och den 2a Januari så har jag tid för planerad kejarsnitt!!!!!!!
Om de händer något innan så blir de akut snitt.

Kan de bli bättre?
Jag fick min vilja igenom med att föda med kejsarsnitt.
Jag kommer få en 08:a bebis! :D

Sömnpiller?!

Någon som typ kan ge mig sömnpiller? Kan inte sova!
Jag gick och la mig runt 9 och skulle sova, tror du att de gick eller?! Usch, denna nervösitet gör mig galen. Jag kommer gå runt som ett lik imorgon.
Kl 07:45 drar jag härifrån. Dvs jag måste upp om 7 timmar :O
Ne jag måste verkligen förska att sova.

Rädslan

image3

Imorgon kl 08:30 gäller de. Rädslan och nervösiteten är så stor. "Tänk om..." snurrar i huvudet hela tiden. Hur ska jag kunna sova inatt?

För de som inte vet, bebisen i magen ligger i säte (=Rumpan nere). Så imogon ska de klämma, göra ultraljud, mäta osv osv och sen se vad som kommer att ske.
Om de känner att de Kan finnas en chans att lyckas vända på ungen så kommer de vilja göra de. Men de kommer jag vägra gå med på. Efter de så kommer de röntga bäckenet. OM mitt bäckenben är tillräckligt stort för att jag ska kunna föda i säte, så kommer jag få göra de. Men om de är för litet (Som även jag tror och hoppas på att de är!!) Så kommer jag då få en tid för planerad kejsarsnitt.
Så imorgon får jag veta hur jag kommer att föda knotten i magen.

Bebis saker

image2
Täcke, handduk, vantar, påslakan, filt, hakklapp & snutte filt


Idag så kom min bror, hans tjej, min syrra och hennes son upp hit till Enköping. De va typ år och dagar sen man såg och träffade dem sist. Alla vi va hos mamma och snackade och åt middag - Sjötunga.
Av min bror och hans tjej fick Jag (Sen födelsedagspresent) döskalle handukar.
Sen även fick bebisen en massa saker. Tack så mycket!!! :)

Jag följer "trenden"

Jag följer "trenden" med att också börja blogga. Iof så har jag gjort de tidigare. På lunar sen år 02 och även på http://pelefant.blogspot.com
Undra hur länge jag kommer stanna här?! Har ju en tedens att "flytta" mig fram och tillbaka.

Men men.. välkommna iaf ;)